top of page

Zelfbouw content bus

Al een paar jaren spraken Rob en ik erover hoe fijn en praktisch het zou zijn als wij een mobiel kantoortje zouden hebben op onze Zeldzaam Mooi Markten. Waar wij deelnemers zouden kunnen ontvangen en live content zouden kunnen gaan streamen. Ook een plekje waar wij ons even terug kunnen trekken en pauze kunnen nemen, want het kunnen hele lange dagen zijn. Opbouwen in de vroege uurtjes van het ochtendgloren tot in de late uurtjes van de avond als de marktkramen weer worden afgebouwd en het terrein weer schoon en leeg moet worden opgeleverd.

 

Vorig jaar hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en startte onze zoektocht naar de juiste bus. Na ruim driekwart jaar het internet en verschillende garages afspeuren kwamen wij in juli 2023 een zwarte Fiat Ducato, automaat, L2H2 uit 2020 tegen als 7 persoons uitvoering. Esthetisch perfect, geen krasje, deukje of gebruikerssporen. Wel met vloerbedekking als bekleding in de laadruimte, zowel op de wanden, vloer als het plafond.Na verschillende ideeën op het internet op te hebben gedaan over de juiste indeling van ons mobiel kantoortje, kwamen wij uit bij Sytze van de Vantast. Hij biedt zelfbouwpakketten aan voor verschillende type bussen, zoals een Mercedes Sprinter, Peugeot Boxer, maar ook voor een Fiat Ducato. De zelfbouwpakketten zijn tot in het detail uitgewerkt en beschreven, zodat er bijna niets fout kan gaan, maar je moet het alsnog zelf doen.

 

In oktober 2023 zijn we gestart met het strippen van de vloerbedekking, wat een werk! Alles zat met tapijtlijm vastgelijmd. Wij hebben een dakraam en ventilator laten inbouwen in het dak. Daarna hebben wij het vier persoonsbankje eruit gehaald en alle standaard wandpanelen verwijderd.In november 2023 zijn we gestart met het isoleren van de wanden en het trekken van de elektra kabels.In december 2023 hebben wij het zelfbouw pakket de Flierenfluiter 2 bij Vantast opgehaald en in januari 2024 zijn we gestart met de zonnepanelen en zelf een gaten in de bus maken voor een CE stekker en de kabels van de zonnepanelen. Altijd spannend om te boren en te zagen in een bus.
Daarna hebben wij het wandpakket geschuurd, gegrond, afgelakt en ingebouwd en vervolgens hebben wij alle meubels in elkaar gezet, geschuurd, gegrond, geverfd en afgelakt
De elektra heeft Rob met hulp van onze lieve buurman Fred zelf aangelegd en ingebouwd. Wij kunnen volledig off grid staan en nog steeds onze laptop opladen en streamen. Ook kunnen wij in de toekomst eventueel onze koffiemachine aansluiten, zodat wij onze deelnemers en bezoekers kunnen blijven voorzien van een zeldzaam mooi kopje koffie en de content bus ook kunnen inzetten als verlengde van onze mobiele bar.


 

Vaak krijgen wij de vraag op onze markten, zijn jullie zelf ook creatief of handig, nou, ja dus, dit is wat waar wij ons naast alle administratieve voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in 2024 in de winter van 2023/2024 mee hebben bezig gehouden. Vol trots presenteren wij onze Zeldzaam Mooi Content Bus!
Wij hebben gekozen voor een lichte mint groene verf, in combinatie met blank gelakt hout. De kussens zijn gemaakt door Len van Kampeerkussen en de gordijntjes zijn gemaakt door Laurie van Busgordijn.Wil je ons busje een keertje huren? Informeer hier naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

 

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page