top of page

Vol inspiratie het nieuwe jaar in 🌲

Ik mis reizen, ontdekken, ontmoeten. Het menselijk contact. Van de gezelligheid op het terras tot de inspirerende gesprekken met deelnemers en bezoekers op onze markten en evenementen. Allemaal momenten die je even in contact brengen met de buitenwereld. Hopelijk kunnen wij elkaar in de loop van volgend jaar weer ontmoeten. Tot die tijd wil ik een paar inspirerende deelnemers en producten met jullie delen. Van zelfontworpen woonaccessoires, tot zelfgemaakte sieraden, ambachtelijk gemaakte lekkernijen, kunst en nog veel meer zeldzaam mooiheid. Natuurlijk zijn er veel meer, maar dit zijn alvast mijn eerste persoonlijke favorieten.


Hippers Gooi die foute heuptas maar in de hoek en kijk snel op de website van Hippers, misschien ben jij ook een van die ontdekkers van hippe handigheid! Alle waardevolle spullen zoals je telefoon, klein portemonneetje en je sleutel in een handig heuptasje en hop hop Hip your day! Eenmaal gezien, is verk(n)ocht ;-)


Nikita van Tante Taat maakt de mooiste sieraden van goud en zilver met en zonder edelstenen. Ze heeft een eigen collectie ĂŠn maakt ook sieraden in opdracht. Op haar Facebook pagina kan je haar verschillende werkprocessen en opdrachten volgen. Nikita heeft o.a. een oude ring met een oude robijn in een nieuwe ring geplaatst. Zie hieronder voor het prachtige resultaat.


Mir Ceramics Bij Mir ceramics vind je sieraden, gebruiksgoed en beelden van Chinees porselein. Mirjam Kerstholt ontwerpt en vervaardigd deze stukken zelf in haar atelier. Haar atelier is gevestigd in de kop van Drenthe en wel in het mooie dorp Zuidlaarderveen. De haas op de afbeelding hieronder heb ik twee jaar geleden gekocht en staat nog altijd glimlachend op de vensterbank bij ons thuis.

Lifestyle & Wol Twee hardwerkende mensen met een passie voor mooie natuurlijke producten en een fantastische lifestyle collectie Dock16 hebben neergezet in de afgelopen maanden zijn Dries en Angelique van Lifestyle & Wol. Je koopt er heerlijke wollen vesten, de fijnste sokken en mooie bijzondere (woon)accessoires. Ook Rob en ik dragen regelmatig de heerlijke wollen vesten van Lifestyle & Wol en dan niet alleen tijdens onze markten.


Gerda Welt maakt pentekeningen over de wondere wereld van natuur en techniek. Met zeefdruk maakt Gerda bijzondere bedrukkingen op kleding, tassen en zelfgemaakte woonaccessoires. Op kleding, tassen en accessoires bedrukt Gerda haar illustraties met zeefdruk. Ieder product is dus uniek, handgemaakt en bedrukt met verantwoorde inkt op waterbasis. Ze werkt zoveel mogelijk met duurzame materialen zoals bio-katoen en producten die vallen onder de Fair-Wear foundation. Ook na tientallen keren wassen blijven de sweaters en shirts zeldzaam mooi!


Veluwse Streekproducten Lekkere jams mogen bij het kerstontbijt niet ontbreken, maar alle 365 dagen van het jaar genieten wij thuis van de heerlijke jams van de Veluwse Streekproducten. We smeren het op brood of gebruiken de jams in cupcakes of op een zelfgebakken appeltaart.


Bij Marc Woldering koop de mooiste ansichtkaarten en fine art prints voor aan de muur. Dieren spelen vaak de hoofdrol met een knipoog in deze serene wereld.


Onze jongste dochter Isabelle is een grote fan van de fijne handgemaakte jurkjes van Handigheidje van Hildegard. Natuurlijk maakt Hildegard ook mooie unieke handgemaakte babykleding, jongenskleding, cadeautjes, knuffels en meer.


Je begeeft je in een magische wereld met de bijzondere en unieke vilten accessoires van Pauilien Sijtsema van WolinHout. De eland is al jaren mijn favoriet als kerstdecoratie, maar ik blijf mijzelf altijd verwonderen bij alle vilten kunstwerken van Paulien.


Sneakers gemaakt van gerecyclede materialen en bedrukt met kunst. Zoals naar het olieverf schilderij De bedreigde zwaan van Jan Asselijn, gemaakt rond 1650 en hangt in het Rijksmuseum in Amsterdam. De sneakers zijn niet alleen kunstwerken aan je voeten, ze lopen ook heerlijk!


Blijf gezond, tot volgend jaar!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page