top of page

Tips voor een zeldzaam mooi bezoek aan Zutphen

In de Middeleeuwen stond Zutphen al bekend als eigenzinnige Hanzestad. Nog steeds ben je in Zutphen aan het goede adres als het om originaliteit gaat, want zodra je de stadspoorten van Zutphen binnen gaat, stap je in een andere wereld. Talloze historische panden, groene hofjes midden in het centrum, kleurrijke steegjes, unieke boetieks, speciaalzaken én volop kunst en cultuur. In de sfeervolle Hanzestad Zutphen vind je alles voor complete dag uit of een heerlijk weekend weg. Bezoek bijvoorbeeld de Musea Zutphen of de Walburgiskerk, kijk lekker rond in de winkelstraten en geniet op een van de gezellige terrassen van een welverdiend hapje en drankje. En wist je dat Zutphen pal aan de IJssel ligt, aan de rand van zowel de Veluwe als de Achterhoek? Dat maakt Zutphen het ideale vertrekpunt voor heerlijke fiets- en wandeltochten.

Authentiek shoppen

Niet alleen de buitenkant van die mooie panden in Zutphen is de moeite waard. Achter veel van die bijzondere gevels gaan unieke winkels, originele giftshops en eigentijdse boetiekjes schuil. Hier vind je altijd wel iets wat een ander niet heeft, want veel grote winkelketens heb je niet in Zutphen.


In de eigenzinnige en creatieve Laarstraat bevinden zich veel kleine, aparte speciaalzaken. Bijvoorbeeld dé sleutelspecialist van Zutphen, een bijzonder kundige meubelmaker, een uitzonderlijke vioolbouwer, creatieve kunstenaars, restaurants, cafés, cadeauwinkels, galeries en nog heel veel meer.


Radijs Concept Store

Radijs werkt graag samen met Nederlandse en Scandinavische labels en up-coming ontwerpers. Je vindt hier de perfecte broek, een tas van veganistisch leer, duurzame sneakers of een heel fijn shirt. Naast het eigen kledinglabel Radijs vind je hier ook allerlei andere handgemaakte en smaakvolle producten van een bijzonder ontwerp of met een goed duurzaam verhaal voor in je huis en tuin, een bijzonder sieraad of een origineel cadeau.


Het Geheim van Mooie Dingen

Het Geheim van Mooie Dingen is een gevaarlijk leuke winkel, met mooie tweedehands kleding. Maar ook voor unieke cadeaus, prachtig geïllustreerde boeken en mooie kaarten kun je bij het Geheim van Mooie Dingen terecht. Een winkel vol grote en kleine schatten die wachten om door jou ontdekt te worden.


Hippe-Dingen

Hippe-Dingen is niet alleen een webshop, maar ook een boutique winkel. Bij Hippe Dingen vind je hippe dames- en herenkleding, trendy cadeauartikelen, gadgets en accessoires. Zij verkopen alleen producten waar ze volledig achter staan: uniek, van goede kwaliteit, fairtrade én van eigen Nederlandse bodem.


Broodbode

Huisgemaakt brood belegd met kakelverse ingrediënten koop je bij de Broodbode. Je kunt er gezellig lunchen of heerlijke belegde broodjes afhalen. De patisserie, smoothies, salades en spreads worden iedere dag vers gemaakt.


Pour Toi Cadeaux

Je raakt niet uitgekeken bij Pour Toi Cadeaux in de Laarstraat met de kleurrijke met de hand geboetseerde kaarsen, beschermengeltjes, handgemaakte sieraden, exotisch houtsnijwerk, boeddha’s en nog heel veel meer.


Zeldzaam Mooi Markt in Zutphen

Vandaar dat dé Laarstraat in Zutphen ook de perfecte locatie is voor drie keer per jaar een Zeldzaam Mooi Markt met zeldzaam mooie producten van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Alle producten zijn handgemaakt, zelfontworpen of in kleine oplages (lokaal) geproduceerd. De eerst volgende edities zijn op 30 april, 29 oktober en tijdens het Winterfestival Zutphen op 10 december 2023.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page