top of page

Tips voor een zeldzaam mooi bezoek aan Groningen

Bijgewerkt op: 3 jun.

Al bijna tien jaar organiseren wij de Zeldzaam Mooi Markt in Groningen èn Groningen is wel één van mijn favoriete steden. De stad Groningen heeft een fijne ontspannen sfeer, leuke en gezellige mensen en een groot aanbod unieke en bijzondere winkels, restaurants, cafeetjes waar je tot de late uurtjes gezellig kunt borrelen, heerlijke terrassen, pitoreske straatjes en bijzondere plekken waar je fijn kunt overnachten.


Zwanestraat

Slechts een aantal passen verwijderd van de Martinitoren vind je de Zwanestraat. Vernoemd naar de witte Swane, een huis dat in 1610 werd aangeschaft door het Stadsbestuur om de constructie van de straat in werking te stellen. Dit levendige stukje Groningen, met tal van mode-, woon- en culinaire zaken, is een must-see voor iedereen die Groningen bezoekt.

Diezijner aan de Zwanestraat 29 is een winkel met eerlijke & kleurrijke dames- en kindermode, schoenen, zero waste, local design en nog veel meer. Het assortiment is verrassend en fair en er is steeds iets nieuws te ontdekken.

Walhalla zit aan de Nieuwe Ebbingestraat 38. Een winkel met kleurrijke woonaccessoires, de regenponcho's van Rainkiss, Studio Roof, tassen en prachtige spullen van lokale makers zoals Roeks Rariteiten, Hedgehog and Balloon, en Good Vibez ltd. Én veel kaarsen, die in het atelier achter de winkel gemaakt worden.

De leukste winkel met handgemaakte en zelfontworpen baby- en kinderkleding uit eigen atelier vind je aan de Steenstilstraat 46-1.


De Jurkenwinkel in de Folkingestraat heeft altijd meer dan 1000 jurkjes op voorraad! Van een little black dress tot de meest kleurrijke prints. De Jurkenwinkel heeft alleen een echte winkel en geen webshop. Dit is een heel bewuste keuze omdat ze het belangrijk vinden om te kijken, voelen, passen, advies te krijgen als je dit wilt en lekker thee of koffie te drinken. Dus: kom de winkelbeleving proeven!


Het Forum

Het Forum is een spectaculair gebouw aan de Nieuwe Markt, een ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Het Forum wil verrassen en inspireren met onder andere Storyworld, een enorme expositieruimte met wisselende expo's, 5 filmzalen, het Smartlab, horeca, de stadsbibliotheek en het hoogste dakterras van Groningen met fenomenaal uitzicht én een rooftop cinema.


Hoge der A en Lage der A

Hoge der A en Lage der A zijn twee pittoreske straten in het centrum van de stad Groningen, deze straten lopen langs beide zijden van de A tussen de Brugstraat en de Visserstraat. Het is de meest gefotografeerde plek van Groningen! Al struinend langs de kades, kom je langs maar liefst 28 rijksmonumenten en 11 gemeentelijke monumenten. Alsof je een schilderij in stapt.


Van superfood tot een snelle hap in een van de ontelbare eetcafés. Van foodfestivals en ambachtelijke experimenten tot sjiek. In Groningen heeft je maag het voor het kiezen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele proeflokalen, brouwerijen en koffiebars. Een van mijn favorieten is Pizzeria Ristorante Catania in de Ebbingestraat met heerlijke pasta's en spannende (pizza)combinaties met verse ingrediënten.

Overnachten

Ga je voor super-de-luxe of juist een goedkope stek van waaruit je Groningen kunt verkennen? Van tent tot landgoed, overnachten kan in Groningen hoe je maar wilt. Kruip bijvoorbeeld een nachtje onder de wol op een schip, in een pakhuis of tussen de kunstwerken. Of boek de enige kamer van het kleinste hotel ter wereld.

Camping Stadspark Groningen is een grote camping gelegen in het Stadspark van Groningen op ongeveer 3,5 km van het stadscentrum en is één van mijn favourieten. Het Stadspark is 140 ha. groot en ligt aan de zuidwest zijde van de stad Groningen. Naast een mooie wandellocatie heeft het park een aantal markante plekken zoals de drafbaan, het Stadspark paviljoen en een grote kinderboerderij met speeltuin. Het unieke van Camping Stadspark Groningen is de landelijke omgeving op een steenworp afstand van de Grote Markt van Groningen waar het altijd bruist!


Zeldzaam Mooi Markt

De Zeldzaam Mooi Markt op de Vismarkt in Groningen is sinds 2015 een begrip in Groningen en omgeving en wordt drie edities per jaar georganiseerd. Op maandag tweede Paasdag, op de laatste zondag van juni en op de eerste zondag in november. Het is een markt met zeldzaam mooie producten van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Alle producten zijn handgemaakt, zelfontworpen of in kleine oplages (lokaal) geproduceerd. Daarnaast worden er ook ambachtelijke (biologische) lekkernijen verkocht. 


Juist de niet alledaagse dingen maken deze markt al bijna tien jaren zo bijzonder.Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page