top of page

Tips voor een zeldzaam mooi bezoek aan Arnhem

Een dagje uit, winkelen, sightseeing of weekendje weg: Arnhem is the place to be! Met het Modekwartier, de Rijnkade en mooie parken als het Sonsbeekpark. Een stad omringd door groen, aan de rand van de Posbank en de Veluwe.


Wanneer je met de trein naar Arnhem gaat, kom je gelijk oog in oog te staan met een architectonisch hoogstandje: Station Arnhem Centraal.Wandel op je gemak door het centrum van de stad, naar de Rijnkade, de Markt en langs de Eusebiuskerk. Ga zeker naar boven in de Eusebiuskerk, met de panoramalift en de glazen balkons. Je kunt ook naar de 5e verdieping van Rozet, de stadsbibliotheek waar je neer kijkt op de daken in het centrum en kunstwerk het Feestaardvarken.


Wanneer je van winkelen houdt, ontdek dan de zeven straatjes van Arnhem, achter de grote winkelstraten waar de bekende ketens zitten. In de zeven straatjes, bestaande uit de Bentinckstraat, ‘t Eiland, de Kerkstraat, Arke Noachstraat, Wielakkerstraat, de Zwanenstraat en Pastoorstraat vind je unieke en bijzondere winkels.

Stad van de Mode

Arnhem staat ook wel bekend als Modestad. ArtEZ, de kunstacademie, heeft een succesvolle modeacademie, waar onder anderen Viktor & Rolf studeerden. Jonge mode ontwerpers vestigen zich graag met hun ateliers in het Modekwartier in de wijk Klarendal. Je vindt hier niet alleen modewinkeltjes, ook design, grafische ontwerpers, keramiekateliers. Wandel op je gemak door de wijk en vergeet daarbij het leuke en lekker Sugar Hill en Caspar niet.

Stadspark Sonsbeek

Op loopafstand van het centrum van Arnhem ligt een van de mooiste stadsparken van ons land het Sonsbeekpark. Een groot en glooiend park met meertjes, een waterval, beekjes, het Watermuseum, een watermolen, informatiecentrum de Molenplaats en Kasteel Zypendaal. Tal van wandelingen leiden je langs de mooiste plekjes in het park, met onderweg genoeg plekjes om even uit te rusten. De iconische witte Stadsvilla Sonsbeek, de Palatijn verstopt onder de bomen, Grand Café aan de Beek bij het Watermuseum en Brasserie de Boerderij. En daarom ook de perfecte locatie voor vier keer per jaar (26 maart, 4 juni, 30 juli en 24 september) de Zeldzaam Mooi Markt. Het is een markt met zeldzaam mooie producten van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Alle producten zijn handgemaakt, zelfontworpen of in kleine oplages (lokaal) geproduceerd.

Bijzonder overnachten in en bij Arnhem

Door de ligging aan de rand van de Veluwe leent de stad zich heel goed voor een meerdaags verblijf. Kies bijvoorbeeld voor een van de volgende accommodaties en geniet van een bijzonder verblijf:

Slapen tussen design in Hotel Modez in Klarendal, ingericht door bekende Nederlandse modeontwerpers.

In het hart van de stad liggen mooie appartementen van Loft Hotel

Op 10 minuten van het centrum van de stad vind je boutique hotel BeekhuizenRecente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page