Profiel
Lid sinds: 30 mrt. 2020
Over

Onder de naam The inspiring North maak ik vilthandwerk van zuivere schapenwol en fotokunst. Beide zijn geinspireerd door de natuur en cultuur van Fins Lapland waar ik 15 jaar heb gewoond. In het assortiment vind je zowel mode- & woonaccessoires en speciale geschenken (vilthandwerk) als wanddecoratie en prints (fotokunst).


Voor meer informatie over het vilthandwerk en de fotokunst, kan je een kijkje nemen op in de webshop: www.theinspiringnorth.comHet ontstaan van....


Omringd door de noordelijke natuur werd ik geinspireerd om mijn fotografie hobby weer op te pakken. Het fotograferen van deze geweldige natuur helpt om telkens weer dankbaar te blijven voor wat moeder aarde ons te bieden heeft. In de loop der jaren zijn met name de kleuren, vormen en kleine details in de natuur een hoofdrol gaan spelen in mijn foto's die ik vervolgens omvorm tot wanddecoratie en kaarten.


Naast de fotografie ben ik in 2017 begonnen met vilthandwerk. Ik was op zoek naar naar comfortable, warm schoeisel, onontbeerlijk wanneer je in een omgeving leeft waar temperaturen van -30 C geen uitzondering zijn in de winter :-). Tijdens mijn zoektocht op internet stuitte ik daarbij regelmatig op viltschoenen en (nog interessanter) hoe je die ook zelf kunt maken... Mijn interesse was gewekt. Ik had het geluk om Finse schapenwol te kunnen kopen, etisch verandwoord en lokaal, een fijn idee. Het proces van het maken van vilt van zuivere schapenwol bleek bijzonder bevredigend. Na mijn eerste paar vilt laarzen, volgden al snel tassen en andere accessoires die gretig aftrek vonden bij mijn toenmalige collega's. Zodoende heb ik besloten om voor mezelf te beginnen, mijn collectie verder uit te bereiden en via internet, retailers en op markten te verkopen.

The inspiring North
Meer acties