top of page

Tips voor zeldzaam mooie duurzame adresjes

Duurzaamheid, wat is dat nou precies? Volgens Google is Duurzaamheid een breed begrip, maar het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten. De Wereldcommissie voor milieu en ontwikkeling omschrijft duurzaamheid als “Ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. Kortom: de aarde zo gebruiken dat de toekomstige generaties er ook nog plezier van kunnen hebben. Bij duurzaamheid kan de aarde ook op langere termijn het totaal van onze consumptie dragen.


Voor mij staat duurzaamheid voor het bewust bezig zijn met het verbeteren van de wereld waarin wij leven. Ik probeer bijvoorbeeld zo min mogelijk plastic te gebruiken, vaker met de fiets te gaan en eerder een lekkere trui een te trekken dan de verwarming hoger te zetten.


Ik heb wat duurzame adresjes verzameld zodat wij samen de wereld een stukje duurzamer kunnen maken, want ook kleine veranderingen maken groot verschil.

Jacqueline van Made by Smile maakt de mooiste sieraden en andere bijzondere creaties met gebruikte Nespresso Cups. Zo belanden de Cups niet in de prullenbak en krijgen ze een tweede leven.


Annette en Matthijs van Kaboomlaser maken de mooiste houten cadeau artikelen zoals puzzels, wanddecoraties en woonaccessoires. Alle artikelen zijn zelf ontworpen en geproduceerd in Nederland, deels met een lasersnijmachine en deels met de hand. Het doel van Annette en Matthijs is om mensen blij te maken met mooie, eerlijke producten.


The Dutch Minimalist is een verzamelplaats voor duurzame en eerlijke producten. Denk hierbij een lichaamsverzorging die bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten, biologisch afbreekbare kaarsen, maar ook wasmiddel gemaakt van natuurlijk afgeleide materialen die 100% veganistisch en biologisch afbreekbaar zijn. Kortom The Dutch Minimalist is de ideale plek om te beginnen aan een duurzamer leven.


Seek 'n Hide is een klein upcoming streetwear brand voor de modieuze, trendy jongen en man. Als merk ligt de focus op duurzaamheid en eerlijke handel. Alle producten worden met veel liefde inhouse ontworpen, zijn gemaakt van biologische materialen en fairtrade geproduceerd bij lokale fabrikanten. Alle producten zijn GOTS gecertificeerd. (Het keurmerk voor eerlijke en duurzame geproduceerde textiel.)


Cosm. Ethics Bar is een bedrijf dat streeft naar een duurzamere toekomst door middel van bamboe herbruikbare verpakkingen en volledig duurzame ingrediënten. Het plan voor de toekomst is om refills te gaan verkopen. Op deze manier hoef je geen productverpakkingen weg te gooien die nog in goede staat zijn. Ook willen Zij over een paar jaar de eerste fysieke winkel openen waar je je producten gewoon bij kan laten tappen, als een echte bar!


Greendomes zijn volledig zelfstandige ecosystemen in een gerecyclede fles van 1 tot 54 liter. Het zijn eigenlijk mini wereldjes achter glas en functioneren net zoals onze eigen planeet. Het grote verschil van een Greendome is dat het echt zelfvoorzienend is. Dus nooit meer water geven en alleen maar genieten van wat er in de fles gebeurt. Naast de Greendomes kun je ook terecht voor kleinere producten geïnspireerd op de natuur. Denk aan Mosballen op water, micro flesjes met stekblaadjes en moswereldjes. Alle producten zijn handgemaakt en altijd met duurzame of gerecyclede materialen.


Dit blog is geschreven door Jette Venne

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page